
- 2 banany
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki otrąb owsianych
- 2 łyżki nasion chia
- szczypta soli
- 1/3 szklanki oleju z pestek winogron
- 4 łyżki masła orzechowego
- 4 łyżki dżemu truskawkowego
ZOBACZ TEŻ: WEGAŃSKI BLOK CZEKOLADOWY Z CIECIERZYCĄ [PRZEPIS]
ZOBACZ TEŻ: SKĄD CZERPAĆ ŻELAZO, MAGNEZ, POTAS, WAPŃ? [PRZEWODNIK]
[h3]Przygotowanie[/h3]
- Banany rozgniatamy widelcem, po czym dodajemy do nich sypkie składniki, olej i mieszamy.
- Powstałe ciasto przekładamy na blachę (20 cm x 20 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
- Pieczemy 30 min. w temperaturze 180 st C.
- Po wyciągnięciu z piekarnika ciasto studzimy i dzielimy na dwie różne części.
- Połowę ciasta smarujemy masłem orzechowym, następnie nakładamy dżem i kładziemy na to drugą połowę ciasta. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
- Po wyciągnięciu z lodówki, kroimy na mniejsze kawałki.
Przepis pochodzi z książki “Vegenerata bieg przez kuchnię, czyli szalone menu ultramaratończyka” wyd. Burda
Chcesz być zawsze na bieżąco? Polub nas na Facebooku. Codzienną dawkę motywacji znajdziesz także na naszym Instagramie! Psst... Ocenisz nasz artykuł? 😉