Jesteś tu? Polub nas!

Dołącz do nas i zgarnij więcej - z okazji 20-lecia Magazynu Bieganie czekają na Ciebie konkursy z nagrodami: pakiety startowe, sprzęt i nie tylko.

Dieta

“Żelazny” przepis: sałatka ze szpinakiem i burakami

fot: istock
fot: istock
[h2]Zanim sięgniesz po suplementy, zajrzyj do swojej lodówki. Oto propozycja na żelazową bombę![/h2] [h3]Sałatka ze szpinakiem i burakami[/h3]
  • 2 garści świeżych liści szpinaku
  • 2 garści rukoli
  • burak
  • ½ szklanki soczewicy zielonej ugotowanej
  • ½ szklanki kaszy jaglanej ugotowanej
  • 2 łyżki pestek dyni
  • sos miodowo-balsamiczny (2 łyżki octu balsamicznego, 2 łyżki miodu, 4 łyżki oliwy, przyprawy)

Buraki obrać pokroić w plastry i ugotować na parze na chrupko (ok. 20 minut). W naczyniu umieścić pozostałe składniki sałatki, dodać pokrojonego w kostkę i ostudzonego buraka. Wszystko razem delikatnie przemieszać i przed samym podaniem polać sosem miodowo-balsamicznym.

Chcesz być zawsze na bieżąco? Polub nas na Facebooku. Codzienną dawkę motywacji znajdziesz także na naszym Instagramie! Psst... Ocenisz nasz artykuł? 😉

0 / 5. 0

Marta Chmura (Wszystkie wpisy)

Dietetyk sportowy z rehmedis.pl. Była m. in. konsultantką dietetyczną Adama Małysza. Od lat współpracuje z magazynem Bieganie.

guest

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Uwagi
Zobacz komentarze
0
Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna! Zostawisz komentarz?x