
- 2 garści świeżych liści szpinaku
- 2 garści rukoli
- burak
- ½ szklanki soczewicy zielonej ugotowanej
- ½ szklanki kaszy jaglanej ugotowanej
- 2 łyżki pestek dyni
- sos miodowo-balsamiczny (2 łyżki octu balsamicznego, 2 łyżki miodu, 4 łyżki oliwy, przyprawy)
Buraki obrać pokroić w plastry i ugotować na parze na chrupko (ok. 20 minut). W naczyniu umieścić pozostałe składniki sałatki, dodać pokrojonego w kostkę i ostudzonego buraka. Wszystko razem delikatnie przemieszać i przed samym podaniem polać sosem miodowo-balsamicznym.
Chcesz być zawsze na bieżąco? Polub nas na Facebooku. Codzienną dawkę motywacji znajdziesz także na naszym Instagramie! Psst... Ocenisz nasz artykuł? 😉